Audiovizuális

A MediaDot az audiovizuális technikai háttér szolgáltatója

A MediaDot csapat célja, hogy a technikai fejlődés eredményei elterjesztésén keresztül, hozzájáruljon, ha lehetséges még fokozza, mélyítse is a nézők, hallgatók élményeit. Az előadói, rendezői, írói, koreográfusi tehetség elsőbbségét követően azt kiegészítve a látványos képi és izgalmas hanghatások segítségével továbbá a háttér csapat munkájának támogatásával elérhető sikerekben vagyunk partnerek.

A színházi előadás illetve a televíziós élő-adás nemcsak hangzásában, hanem jó pár technikai megoldásában is hasonló kihívásokat támaszt. Ezek, továbbá a filmes világ technikái kapcsán is tetten érhető a műszaki megoldások konvergálása, a digitalizációt illetve az informatika térnyerését is beleértve.

A színházi front rendszereket tekintve a több vetítős térhatású, virtuális háttér rendszer segítségével térben és időben is oszthatóvá válik a színpad, felgyorsulnak az események, de az élő színészi játék közelsége továbbra is eltérő a filmes vagy televíziós élményektől.

A hangrendszer tekintetében a digitális átállás továbbá az igényekhez és az akusztikához tervezett, választott megoldás, a mikrofonozás ezen belül a megfelelő mikroport rendszer kiválasztása és a kábelezési teendők, amiben támogatást tudunk nyújtani.

A háttér rendszerek tekintetében a zenekari video monitoring az élő hang és a nagy felbontású kép digitális megjelenítőn történő megjelenítése közötti késleltetés minimalizálása a feladat, mivel ez a zenekar és a kórus szétesését okozhatja.

Az ügyelői monitoring a szélsőséges fényviszonyok, a nagy távolságok és a testre szabható akár több osztott, képes megjelenítés kihívásaival szembesít.

A kulissza belső háttér kommunikációját támogató  intercom rendszerek ma már szintén digitális sok igényt és funkciót megoldani képes rendszerek, ezért megfontolt tervezést igényelnek.

A szalag/disc mentes HD kép illetve hangrögzítés, média archívum, média asset-management a promóciók illetve a felvételek esetleges kiadása, mellett a színészi és a rendezői munkát is nagyban támogatják, korábbi megoldások, esetek felelevenítésével, illetve a próbafolyamatok utólagos megtekinthetőségének biztosításával.

És végül, de nem utolsó sorban az egységes nagysebességű IP alapú kommunikációra képes strukturált kábelhálózat, a központi eszköz szoba, szerver terem, zavar és szünetmentes tápellátás kialakítása és a különböző video, hang, vezérlő és adat jelfolyamok egységes IP feletti, integrált kezelése jelenti a mai kihívásokat, karöltve partnereinkkel.

A következőkben a fentiekre és más további igény és feladat megoldására mutatunk be részletesebben megoldásokat.

Ha színházi rendszertechnikával kapcsolatos elképzelése, kérdése van, vagy technikai kihívás előtt áll keresse bizalommal kollégáinkat.